Tanda-tanda sistem limfa yang lembap dan bagaimana untuk melakukan Detox limfa

loading...
Powered by WP Review

Tanda-tanda sistem limfa yang lembap dan bagaimana untuk melakukan Detox limfa – Sistem limfa tidak biasa bercakap tentang, tetapi merupakan sebahagian penting daripada badan — anda mempunyai dua kali ganda sebanyak bendalir limfa sebagai darah! Ia adalah satu rangkaian tisu dan organ-organ yang membersihkan badan daripada toksin, bahan buangan, dan lain-lain bahan yang tidak diingini; Ia merupakan sebahagian daripada sistem rawatan kumbahan semulajadi anda.

Tanda-tanda sistem limfa yang lembap dan bagaimana untuk melakukan Detox limfa

Tanda-tanda sistem limfa yang lembap dan bagaimana untuk melakukan Detox limfa

Fungsi utama sistem limfa adalah untuk pengangkutan bendalir limfa. Bendalir limfa mengandungi sel darah putih yang memainkan peranan yang penting dalam memerangi jangkitan seluruh badan. Oleh itu, sistem limfa yang sihat adalah kunci untuk tubuh yang sihat.

TANDA-TANDA LAZIM SISTEM LIMFA YANG SESAK

 • Cincin mendapatkan ketat pada jari
 • Kesakitan dan/atau kekejangan pada waktu pagi
 • Rasa jemu
 • Kembung / memegang air
 • Gatal kulit
 • Pertambahan berat badan dan perut tambahan
 • Bengkak kelenjar
 • Imuniti yang rendah
 • Kabus otak
 • Payudara bengkak atau kesakitan dengan setiap kitaran
 • Kulit kering
 • Ruam ringan atau jerawat
 • Hipersensitiviti
 • Sakit kepala yang ringan
 • Histamine bertingkat dan kerengsaan akibat alergen persekitaran umum
 • Sekali-sekala sembelit, cirit-birit, dan/atau mukus dalam najis

TIGA PUNCA UTAMA KESESAKAN LIMFA

Walaupun terdapat banyak sebab mengapa sistem limfa dan nodus limfa mungkin menjadi sesak, ini boleh menjadi telah menurun kepada tiga punca utama.

Stres telah dikenalpasti sebagai punca kepada kira-kira 80% daripada semua isu-isu kesihatan yang kronik. Kimia tekanan adalah degeneratif dan congesting limfa.
Ketidakseimbangan penghadaman boleh mengganggu usus villi, itulah sebab klasik limfa tersumbat. Kerana majoriti limfa dalam badan mengelilingi usus (usus berkaitan limfa tisu – GALT), kualiti villi ini adalah kritikal untuk aliran limfa yang betul, detoksifikasi, asimilasi, dan imuniti.

Kekurangan iodin juga merupakan penyebab biasa limfa tersumbat. Iodin dapat mengurangkan kesan persekitaran toksik dan menyokong sistem limfa di peringkat selular.
Konstriksi clothings yang akan ketat-pemasangan seperti brassieres dengan underwire, boleh menghalang aliran limfa yang biasa. Salah satu kelompok terbesar nod limfa terletak di armpit dan kawasan atas dada, dan nod yang bertindak sebagai sumber saliran untuk payudara, lengan, dan dada bahagian atas.

Apabila bra yang terlalu ketat, atau jika underwire yang terlalu menyekat (untuk sebahagian besar daripada kita ini adalah kes), limfa di constricted, menghalang saliran biasa. Sesetengah penyelidik percaya bahawa sepanjang tempoh masa ini boleh menyebabkan kerosakan jangka panjang fungsi limfa, dan boleh menyumbang kepada pelbagai penyakit termasuk tisu payudara fibrocystic, nodus limfa bengkak dan kanser payudara. Baca lebih lanjut di sini.

SISTEM LIMFA ANDA DENGAN DETOX 3 HARI INI

Jika anda menghadapi sekurang-kurangnya tiga daripada gejala-gejala yang disebutkan di atas, detox limfa akan memberi manfaat kepada anda. Jika anda menghadapi lebih daripada lima tanda-tanda, maka anda pasti perlu detox limfa. Tiga hari yang anda perlukan untuk mengalirkan cecair limfa anda.

Mengambil masa hujung minggu yang panjang, Bilakah anda boleh berada di rumah benar-benar selama 3 hari untuk melakukan pembersihan ini. Ianya tidak sukar, tetapi ia boleh meletihkan dan rehat diperlukan. Membaca perkara-perkara berikut dan bersedialah untuk sedar melakukan seberapa banyak perkara-perkara berikut yang anda boleh, terutamanya pelaksanaan rebounding. Bahawa senaman semata-mata adalah senaman yang sangat baik untuk menggerakkan injap limfa anda untuk menyalirkan air keluar cecair yang bertakung.

Minum salah satu teh herba disyorkan sepanjang tiga hari. Lakukan beberapa kaki berjalan, pantas pelaksanaan dinding, mengambil mandian detox, berus kulit kering, dan minum banyak jus air dan/atau hijau. Terasa perbezaannya selepas detox limfa yang baik, dan terus dengannya jika anda fikir anda boleh melakukannya dengan lebih banyak bantuan untuk mengalirkan cecair limfa anda.

1. Minum banyak air

Limfa adalah kira-kira 95% air, membuat air penting untuk mengekalkan kesihatan. Salah satu punca yang paling biasa comgestion limfa adalah dehidrasi. Tanpa air yang mencukupi, bendalir limfa tidak boleh mengalir dengan betul. Diminum dengan minum setengah berat badan anda dalam auns air sehari.

Minum cecair betul secukupnya boleh rehydrate badan. Air, jus segar yang baru dipetik, teh herba, kaldu akan cemerlang semua cecair yang akan membantu sistem limfa yang bergerak. Untuk pembersihan lebih mendalam, sentiasa Tambah lemon air dan jus-jus mineralize badan dan limfa ini.

Minum jus sayur-sayuran hijau adalah salah satu perkara terbaik yang anda boleh lakukan untuk tubuh anda kerana ia tidak mendalam pembersihan semua organ detox anda, termasuk sistem limfa anda. Jus 3 hari yang pantas akan memberikan badan anda yang sangat baik pembersihan bukan sahaja sistem limfa, tetapi juga daripada usus, hati dan buah pinggang.

2. Herba

Banyak herba telah terbukti berkesan dalam meningkatkan kesihatan limfa, sama ada dalam keupayaan mereka untuk meningkatkan aliran limfa dan Saliran atau untuk mempercepatkan proses kelulusan daripada bahan-bahan toksik. Minum teh herba-akan menyahtoksik limfa yang berkesan:

Akar merah (aka Ceanothus americanus atau teh New Jersey) adalah lymphogogue Perdana, herba yang telah banyak membantu dalam mengurangkan bengkak nodus limfa dan digunakan untuk merawat limfa tersumbat, mengurangkan sista, melegakan Genangan cecair dan menghantar nutrisi kepada tisu

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih