SYAMPU BAKING SODA: Ia Akan Menjadikan Rambut Anda Tumbuh Seperti ‘MAGIC’ !!

loading...

SYAMPU BAKING SODA: Ia Akan Menjadikan Rambut Anda Tumbuh Seperti ‘MAGIC’ !!

Soda penaik mempunyai pelbagai kegunaan, dan popularitinya semakin membesar kerana para saintis yang datang dengan penemuan baru mengenai kuasa penyembuhan.

Magic

Tetapi, Tahukah anda bahawa anda boleh menggunakan soda penaik untuk meningkatkan kualiti rambut anda? Ya, ia benar-benar berkesan! Soda penaik akan membersihkan rambut anda dari mana-mana mayat syampu atau dingin, dan rambut anda akan mempunyai kasut yang sihat selepas hanya beberapa rawatan.

Menggunakan beberapa soda penaik bukan syampu biasa anda, dan rambut anda akan lebih bersyukur. Ini tidak perlu datang mengejutkan jika anda mengambil kira menyediakan semua yang manfaat soda penaik.

Jika anda mahu kulit anda dan produk penjagaan rambut yang benar-benar semulajadi, dan anda adalah seorang DIY yang lengkap apabila ia datang kepada rutin Kecantikan anda, maka anda mungkin sentiasa misi untuk mencari produk yang selamat yang akan memudaratkan kesihatan anda atau mendedahkan anda kepada bahan-bahan kimia yang mungkin berbahaya. Kami cadangkan anda mencuba rawatan ini dan menikmati hasil.

Anda mungkin mendapati sukar untuk basuh rambut anda dengan tanpa semua buih syampu ini pada mulanya, tetapi bersabar dan menunggu keputusan akhir.
Resipi

Campuran 1 bahagian baking soda dan 3 bahagian air kecil Picit botol. Anda boleh menyesuaikan diri dalam pelega bergantung kepada anda rambut panjang, sebagai contoh, dalam kes rambut panjang bahu, Campurkan 2 hingga 3 sudu besar soda penaik dan 3 kali amaun itu air.

Menggunakan syampu soda penaik buatan sendiri untuk rambut kering atau basah. Bermula pada akar dan bekerja ke hujung. Biarkan adunan selama 1-3 minit dan bilas dengan baik.

Anda mungkin mendapati sukar untuk basuh rambut anda dengan tanpa semua buih syampu ini pada mulanya, tetapi bersabar dan menunggu keputusan akhir. Untuk menghapuskan apa-apa tinggalan, gunakan air suam.

Selepas anda telah dibasuh rambut anda, memohon bilas cuka.

Menggabungkan 1 bahagian cuka sider epal dan 4 bahagian air. Untuk mengelakkan bau cuka, menambah beberapa titis lavender, pudina, dan/atau minyak pati rosemary kepada campuran cuka.

Ia imay lebih baik jika anda menyediakan ini bilas dahulu dan menyimpan botol squeeze di bilik mandi anda.

Kemudian, Condongkan kepala kembali dan menutup mata, untuk mengelakkan kemungkinan mendapat beberapa campuran cuka ke dalam mata anda. Sekarang, mengagihkan bilas melalui rambut anda.

Rambut anda akan menjadi lebih bersyukur!

Sumber: http://www.healthyandnaturalhouse.com/baking-soda-shampoo-it-will-make-your-hair-grow-like-it-is-magic/

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih