Petua Turunkan Gula Dalam Darah, Amalkan Cara Ini

loading...
Powered by WP Review

Petua Turunkan Gula Dalam Darah, Amalkan Cara IniKencing manis adalah satu keadaan yang berlaku apabila kadar glukosa darah terlalu tinggi, dan badan tidak digunakan untuk menjadi, apabila pankreas tidak menghasilkan insulin secukupnya atau insulin yang dikeluarkan tidak melaksanakan fungsinya. Keadaan ini ini juga dikenali sebagai “insulin rintangan”.

Walaupun diabetes tidak boleh diubati, ia boleh disimpan di bawah kawalan dengan beberapa ubat-ubatan atau ubat semula jadi untuk mengekalkan tahap gula dalam darah yang sihat.

Kencing manis adalah satu keadaan yang sangat biasa, ia mempunyai lebih daripada 380 juta pesakit di seluruh dunia. Mengikut anggaran Pertubuhan Kesihatan Sedunia, nombor itu akan berganda menjelang 2030.

Petua Turunkan Gula Dalam Darah, Amalkan Cara Ini

Petua Turunkan Gula Dalam Darah, Amalkan Cara Ini

Kencing manis mengambil lebih banyak nyawa berbanding kanser payudara dan AIDS, seperti setiap tiga minit satu orang di Amerika mati akibat kencing manis. ‘ Apakah yang lebih banyak, ia merupakan penyebab utama kebutaan, angin ahmar, kegagalan buah pinggang, penyakit jantung dan pemotongan.

Untuk membuat bahagian seluruh badan secara optimum, ia adalah perlu untuk mengekalkan tahap gula dalam darah yang sihat. Jadi, anda perlu mengikuti diet yang sihat dan mengambil ubat-ubat yang semulajadi, apabila perlu. Petua Turunkan Gula Dalam Darah, Amalkan Cara Ini

Penyembuhan semulajadi untuk kencing manis

Bahan-bahan:

300 g saderi

6 lemons

Penyediaan

Basuh akar saderi dengan sempurna, ia memarut dan meletakkannya di dalam periuk. Tambah jus 6 lemons, tutup periuk dan letakkan ia di yang lebih besar, diisi dengan air. Biarkan air rebus dan kemudian masak pada haba yang rendah.

Apabila dimasak cuti sejuk dan terbuka dalam periuk kecil apabila campuran sejuk sepenuhnya. Tuangkan adunan ke dalam balang, tutup dan simpan dalam peti sejuk. Petua Turunkan Gula Dalam Darah, Amalkan Cara Ini

Cara penggunaan:

Ambil satu sudu campuran untuk setengah jam sebelum Sarapan Pagi. Jumlah ini akan cukup selama kira-kira 2 bulan, selepas itu tahap gula dalam darah akan kembali biasa.

Sumber: http://www.portal-zdravlja.com/?p=1810

Search Terms:

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih