Atasi Penyakit Darah Tinggi Hanya Dengan Akar Pokok Betik

loading...
Powered by WP Review

Petua Atasi Penyakit Darah Tinggi Hanya Dengan Amalkan Akar Pokok Betik. Penyakit tekanan darah tinggi iaitu salah satu penyakit berisiko yang jika tidak dirawat dengan segera boleh menyebabkan strok, lumpuh, bahkan kematian untuk penderitanya. Tanda-tanda yang umum berlangsung untuk pesakit tekanan darah tinggi adalah seperti emosi yang tidak stabil sehingga pesakit cepat merasa tersinggung dan mudah marah.

Atasi Penyakit Darah Tinggi Hanya Dengan Akar Pokok Betik

Atasi Penyakit Darah Tinggi Hanya Dengan Akar Pokok Betik

Pada masa ini memanglah telah banyak ubat-ubatan moden yang boleh digunakan untuk merawat penyakit darah tinggi, tetapi pasti ubat-ubatan itu mempunyai banyak kesan sampingan jika dibandingan dengan ubat-ubatan yang di proses atau dirumuskan dengan cara tradisional.

Salah satu tanaman yang bermanfaat menyembuhkan sakit darah tinggi iaitu Akar pokok betik. Tumbuhan betik boleh dengan mudah kita temui.

Langkah menyembuhkan sakit darah tinggi dengan akar pokok betik iaitu seperti berikut:

Ambillah akar pokok betik yang tingginya 1 mtr, Dicuci bersih selanjutnya direbus dengan air sejumlah 1 liter. Biarkan sehingga mendidih sehingga air tinggal seperempat sahaja.

Air rebusan akar betik ini diminum panas setiap pagi dan petang. Akar pokok ini boleh direbus sejumlah 7 kali pengulangan. Amalkan setiap hari hingga penyakit anda hilang. mudah-mudahan cepat sembuh.

Search Terms:

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih