Cara Menghindari Jangkitan Virus Hepatitis A Yang Ramai Tak Tahu

loading...
Powered by WP Review

Cara Menghindari Jangkitan Virus Hepatitis A Yang Ramai Tak Tahu. Terdapat pada pergantian kering kepada musim hujan seperti masa ini mengikut pakar perubatan di Hospital Cipto Mangunkusumo di Jakarta, Ari Fahrial adalah perkara biasa apabila badan masalah letupan Hepatitis A. Daya tahan yang rendah ditambah jumlah virus yang cenderung supaya hasilnya ditambah dalam individu terdedah kepada Hepatitis A.

Jangkitan Virus Hepatitis A

Cara Menghindari Jangkitan Virus Hepatitis A Yang Ramai Tak Tahu

Dalam th. Kes jangkitan Hepatitis A meletakkan pada berpuluh-puluh pelajar Institut Pertanian Bogor (IPB). Nah, jadi anda tidak dijangkiti penyakit yang disebabkan oleh hepatitis virus A telah perasan.

Untuk mengelakkan mereka dari dijangkiti virus itu dilakukan dengan menguatkan sistem imun. Caranya mungkin untuk mengamalkan gaya hidup sihat seperti makan pemakanan tetap dan mencukupi, rehat yang cukup, serta pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran seperti yang diceritakan oleh Dr Ari.

Cara Menghindari Jangkitan Virus Hepatitis A

Juga jangan lupa untuk membasuh tangan dengan kerap menggunakan sabun sebelum dan selepas makan dan selepas keluar dari tandas, terutamanya penyakit yang dijangkiti melalui makanan dan air yang tercemar virus Hepatitis A.

“Terutamanya bagi menjaga yang sakit dengan hepatitis A mesti melindungi tubuhnya dengan ketahanan yang baik apabila perlu dengan penggunaan vitamin atau mineral tambahan,” kata Dr. Ari.

Semoga Cara Menghindari Jangkitan Virus Hepatitis A Yang Ramai Tak Tahu ini bermanfaat.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih