INILAH CARA-CARA UNTUK MENYEMBUHKAN INFEKSI TELINGA SECARA SEMULAJADI HANYA DALAM 1 HARI !!

loading...

INILAH CARA-CARA UNTUK MENYEMBUHKAN INFEKSI TELINGA SECARA SEMULAJADI HANYA DALAM 1 HARI !! – Adakah anda terganggu dengan sakit telinga, respon miskin untuk Suara, cirit-birit, sakit kepala, menarik telinga, saliran cecair dari telinga, muntah, masalah dengan tidur atau demam. Ini adalah gejala yang sangat biasa ketika anda menderita jangkitan telinga. Hal ini mungkin disebabkan oleh bakteria dan virus pada telinga tengah dan terjadi lebih sering untuk anak-anak yang untuk orang dewasa.

INILAH CARA-CARA UNTUK MENYEMBUHKAN INFEKSI TELINGA SECARA SEMULAJADI HANYA DALAM 1 HARI !!

Ada banyak ubat yang berbeza yang digunakan untuk tujuan ini, dan di sini adalah yang paling berkesan:

GARAM

Ini mungkin adalah ubat rumah yang paling tersedia yang boleh anda gunakan.

persiapan:

Memanaskan satu cawan garam pada periuk panas lebih rendah selama beberapa minit. Anda juga boleh memanaskan dalam microwave atau double-boiler.
Tempat garam panas pada kain dan meterai hujung terbuka.
Ketika itu hangat, meletakkan garam pada telinga selama 5-10 minit.
Anda boleh mengulang ini sebanyak yang anda perlukan sepanjang hari panas membantu menarik keluar cecair dari telinga dan berhenti pembengkakan dan rasa sakit.
mengucapkan selamat tinggal kepada jangkitan telinga

BAWANG PUTIH

persiapan:

Ada lebih banyak cara untuk menggunakan ubat ini sangat berkesan untuk merawat jangkitan telinga. Berikut adalah beberapa:

Membuat minyak bawang putih dengan memasak dua ulas bawang putih di dua sudu makan minyak bijan atau minyak mustard sehingga ternyata kehitaman. Saring penyelesaian. Ketika bearably panas, menggunakan dua hingga empat titis minyak ini dalam telinga dijangkiti sebagai tetes telinga.
Atau, anda boleh juga dua atau tiga ulas bawang putih segar dalam air mendidih selama lima minit, kemudian menghancurkan mereka dan tambah sedikit garam. Masukkan campuran dalam kain bersih dan tempat terhadap telinga terkena.
Mengambil 2-3 ulas bawang putih mentah sehari-hari juga membantu mempercepatkan proses penyembuhan.

KEMANGI

Basil dapat membantu anda untuk mengurangkan jangkitan dan untuk menghentikan rasa sakit.

persiapan:

Mengekstrak jus daripada lima daun kemangi segar. Meletakkan jus di sekitar telinga. Cuba untuk tidak mendapatkan jus di dalam telinga.
Anda juga boleh campuran beberapa titis minyak basil Kudus dengan jumlah yang sama daripada minyak pembawa seperti minyak kelapa. Menenggelamkan bola kapas dalam campuran dan dengan lembut mengelap hanya di dalam telinga, di sekitar tepi luar dan di belakang telinga. Ulangi proses dua kali sehari.

Cuka sider epal

Ini adalah pilihan bagi anda ketika datang ke berita tentang jangkitan kulat.

persiapan:

Campurkan satu bahagian cuka
sari epal dengan jumlah yang sama air atau alkohol. Menenggelamkan bola kapas dalam larutan.
Meletakkan bola kapas di telinga anda seperti sebuah plug dan biarkan selama kira-kira lima minit.
Padam bola kapas dan berbaring di sisi anda berlawanan untuk mengalirkan cecair dari telinga. Gunakan pengering rambut kering telinga anda sebanyak mungkin.

MINYAK ZAITUN

Anda perlu menggunakan minyak zaitun untuk membersihkan tiub Eustachio ketika mereka disekat kerana lilin di telinga.

gunakan:

Beberapa minyak zaitun panas. Meletakkan beberapa titis minyak panas ke telinga dijangkiti.
Lilin kemudian akan melembutkan. Memadam lilin dijangkiti.
Anda juga boleh menggunakan minyak mustard dalam cara yang sama seperti minyak zaitun.

BOTOL AIR HANGAT

Anda boleh menggunakan ini untuk cepat meringankan beberapa cat, dan itu juga akan menghalang serangan mikro-organisma.

Tempat botol air hangat atau bantal pemanas terhadap telinga.
Anda juga boleh menggunakan kompres hangat. Celupkan kain lap bersih dengan air hangat, cincin keluar kelebihan air dan kemudian tempat kain lap pada telinga dijangkiti.
Jangan menaruh panas terlalu lama. Bermula dengan lima minit, kemudian memadamnya. Menunggu untuk sementara dan anda memasukkannya lagi

BAWANG MERAH

Ketika kita mendengar bawang, kami selalu berfikir tentang bagaimana hal ini digunakan dalam makanan. Tetapi juga besar dalam mengubati banyak penyakit, termasuk jangkitan telinga.

gunakan:

Meletakkan satu dicincang Bawang dalam microwave selama satu atau dua minit. Biarkan sejuk dan kemudian saring keluar jus bawang. Meletakkan dua atau tiga titis jus di telinga dijangkiti, meninggalkannya untuk kadang-kadang dan kemudian membelok ke kepala anda untuk membiarkannya mengalir keluar dari telinga anda.
Anda juga boleh panggang bawang selama setengah jam, potong menjadi bahagian dan meletakkan satu setengah kain kapas tebal. Letakkan kain di telinga dijangkiti selama lima minit. Tunggu 10 minit dan mengulangi proses.

Minyak pokok teh

Kerana sifat antibakteria ringan, boleh memberikan bantuan segera dari earache.

Menempatkan tiga titis minyak pokok teh, dua sudu makan minyak zaitun, sendok teh koloidal silver dan satu sudu teh cuka sider epal. Hangat campuran sedikit.
Masukkan campuran dalam telinga dan biarkan selama 5 minit. Kemudian belok dan berbaring di sisi anda sehingga campuran mengalir dari telinga anda sepenuhnya.
Ulangi ini dua hingga tiga kali sehari selama dua hari.

MANGGA JUS DAUN

Ekstrak dari daun buah ini adalah cara yang cepat dan berkesan untuk menyingkirkan sakit telinga.

gunakan:

Menghancurkan atau mengisar lembut mangga dua hingga tiga daun untuk mengekstrak jus. Sedikit hangat jus.
Menggunakan pipet, meletakkan tiga hingga empat titis jus ke dalam telinga dijangkiti. Dalam beberapa minit, anda akan merasa lega dari rasa sakit.
Ikut ubat ini dua hingga tiga kali sehari untuk menghilangkan penuh daripada jangkitan telinga.
Ubat ini dapat membantu merawat jangkitan telinga kecil. Jika tidak ada peningkatan dalam beberapa hari, mencari perhatian perubatan.

Pasal Sumber: www.fitbodycenter.com

 

Search Terms:

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih