5 Cara Mudah Mengatasi Kuku Kuning Yang Ramai Tak Tahu

loading...
Powered by WP Review

5 Cara Mudah Mengatasi Kuku Kuning Yang Ramai Tak Tahu. Seperti yang diperkatakan semebul kuning biasanya berlaku disebabkan oleh penggunaan bahan kimia seperti kuku atau kuteks. Kuku jadi kuning disebabkan oleh tindak balas kimia pada kuku dengan bahan pewarna keratin yang membentuk kuku pinggan. Biasanya ini mengambil tempat kerana Simpan kuku kuning memakai kuteks. Kuteks warna-warna yang lebih gelap digunakan, akan berwarna kuning lebih banyak peninggalan yang ditinggalkan di atas kuku. Bagi kalian yang semulajadi masalah itu, ia bertukar sana 2 adalah cara untuk menghapuskan dikuku berwarna kuning.

Mengatasi Kuku Kuning

5 Cara Mudah Mengatasi Kuku Kuning Yang Ramai Tak Tahu

 

1. Menggunakan Lemon
Buah-buahan aadalah lemon yang mengandungi bahan-bahan asid sehingga ia boleh menghilangkan kesan kuning pada kuku dengan whiten serta membuat terang kuku tuala wanita. Rentak beliau dijangka basah kuku kuning dengan kebanyakan ujian jus lemon dan biarkan semua 10-15 minit. Gosokkan-gosokkan permukaan kuku dengan calar yang kering. Lakukan setiap hari jadi yang akhirnya yang optimum.

2. Menggunakan ubat gigi
Badan gosokkan pada ubat gigi boleh membantu mengangkat dengan noda-noda pemutihan kuku kekal selepas melaksanakan air tercemar. Muslihatnya ialah untuk tuangkan ubat gigi ke atas berus gigi dan kemudian Sapukan pada kuku. Biarkan berdiri odol bekas pada hoof itu selama 15 minit, kemudian bilaslah dengan air suam dan Lap kering. Kotoran Dikuku tidak lama lagi boleh hilang jika kotoran itu tidak pernah terlalu panjang melekat dikuku.

3. Menggunakan susu
Susu bukan sahaja akan mengukuhkan kuku, tetapi ia juga boleh whiten paku belakang warna yellowed dan membosankan.

Muslihatnya ialah untuk rendam tangan dalam susu selama 15 minit. Adakah rawatan ini dua kali seminggu untuk hasil yang optimum.

4. Menggunakan minyak zaitun
Minyak zaitun memang terkenal banyak bahan-bahan yang digunakan untuk produk-produk kecantikan. Pengecualian boleh melembapkan kulit, minyak zaitun juga boleh menghilangkan kesan kuning pada kuku. Muslihatnya ialah untuk Panaskan minyak zaitun sehingga sedikit hangat dahulu Tempahan Berlumur di atas kuku.

5. Menggunakan minyak Lavender
Pengecualian yang tahu telah wangi, minyak lavender juga boleh menghapuskan kulat-cendawan yang ada adalah dikuku serta menjadikannya lebih putih. Muslihatnya ialah untuk meletakkannya di dikuku tiap-tiap hari.

5 Cara Mudah Mengatasi Kuku Kuning Yang Ramai Tak Tahu

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih