DAUN KELOR BOLEH MERAWAT KANSER SEKALIGUS !!

loading...
Powered by WP Review

DAUN KELOR BOLEH MERAWAT KANSER SEKALIGUS !!¬†Walau ‘pohon ajaib’ itu belum dikenal di Amerika Syarikat, namun daun dari pokok itu adalah satu diantara ramuan yang sememangnya popular di beberapa negara di Afrika, Filipina, India, Indonesia dan negara-negara lain.

MERAWAT KANSER, DAUN KELOR

Kerana pokok yang datang dari India itu, kadar kematian di sana yang disebabkan oleh kanser alami penurunan bila dibanding dengan negara Amerika Syarikat.

DAUN KELOR BOLEH MERAWAT KANSER

Kajian yang mempelajari daun dari pokok itu, dengan bangga tunjukkan hasilnya. Mereka menyebutkan, itu adalah satu diantara type ubat yang boleh berguna untuk banyak penyakit. Lalu, pokok apakah ini?

Ya, daun dari pokok kelor itu boleh membantu bahkan juga boleh dipakai sebagai ubat asma, pembunuh rasa sakit dan pereda demam. Daun kelor mempunyaiMerawat Kanser watak anti-bakteria, yang boleh menolong menangani diabetes dan boleh dipakai sebagai anti-depresan.

Penemuan yang paling mengagumkan dari seluruhnya yaitu, daun kelor di ketahui mempunyai kandungan sebatian anti-kanser, seperti kaempferol, rhamnetin serta isoquercetin. Mereka mengisytiharkan bahawa daun kelor itu sangatlah baik dalam merawat kanser hati, kanser paru-paru, kanser ovari dan melanoma (kanser kulit).

Namun, masih diperlukan banyak penyelidikan dan ujian selanjutnya untuk membuktikan hal semacam ini. Mungkin, daun kelor boleh jadi ubat di hari esok.

Sumber: Healthy Food Star

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih