Cara Mendapatkan Anak Kembar, Doktor Ini Dedahkan Rahsianya

loading...
Powered by WP Review

Cara Mendapatkan Anak Kembar, Doktor Ini Dedahkan RahsianyaRamai pasangan seluruh dunia yang sedang cuba untuk hamil, dan berharap untuk dapat anak kembar. Walaupun peluang untuk hamil dengan kembar secara semula jadi hanya 3%, kata pakar, ada perkara-perkara yang boleh kita lakukan untuk memperbaiki kemungkinan ini. Sebagai contoh, diet, kaum, genetik dan gaya hidup semua memainkan peranan dalam sama ada seorang wanita adalah lebih sesuai untuk membolehkan anda hamil bayi kembar.

Cara Mendapatkan Anak Kembar, Doktor Ini Dedahkan Rahsianya

Cara Mendapatkan Anak Kembar, Doktor Ini Dedahkan Rahsianya

Peluang adalah lebih tinggi, jika anda mengikuti langkah-langkah ini.

MEMAHAMI APA PELUANG ANDA BUAT MASA INI ADALAH

Memahami bahawa peluang orang biasa yang mempunyai Kembar kira-kira 3%. Tidak begitu tinggi. Tetapi ianya amat berkemungkinan bahawa anda adalah tidak purata. Jika anda mempunyai sebarang tanda di bawah, peningkatan peluang anda. Jika anda mempunyai banyak atau semua yang berikut, peluang anda mendapat lebih banyak. Sebaliknya juga adalah benar, jika anda tidak mempunyai mana-mana yang berikut, maka peluang untuk anda berkembar adalah amat rendah.

Mempunyai anak kembar “dalam keluarga,” terutama di pihak ibu anda. Jika anda sudah mempunyai Kembar, peningkatan peluang adalah tinggi.
Orang keturunan Afrika dikenal pasti sebagai kebarangkalian tertinggi untuk hamil bayi kembar. Ini diikuti oleh orang-orang Eropah. Kaukasia dan Asia mempunyai peluang rendah mempunyai bayi kembar.

Peluang anda akan lebih baik, jika anda tinggi atau gizi, atau pun berat badan berlebihan.

Ia juga membantu jika wanita itu telah hamil sebelum. Wanita dengan 4 orang atau lebih kehamilan meningkatkan peluang mereka Kembar secara dramatik. Ia seolah-olah badan yang lebih cenderung untuk mempunyai Kembar selepas ia tahu anda “boleh membawanya.” Di dalam keluarga yang mempunyai anak-anak sedozen atau lebih bilangan kelahiran Kembar adalah lebih tinggi kerana mereka mempunyai kehamilan yang lebih banyak.

Tahu bahawa walaupun wanita lebih tua adalah kurang berkemungkinan untuk hamil, Walau bagaimanapun, jika mereka berbuat demikian, mereka mempunyai kebarangkalian yang lebih baik untuk mempunyai Kembar. Yang lebih tua anda berada, kebarangkalian anda mengandung Kembar anak-anak meningkat dengan banyak. Pada usia kira-kira 40 tahun, peluang anda akan lebih tinggi dan Lompat ke 7%. Jika anda berjaya hamil pada 45, peluang adalah kira-kira 17%. Wanita yang lebih tua yang paling mungkin untuk mendapatkan IVF dan IVF juga dikenali untuk meningkatkan peluang anda untuk berkembar.

Cara Mendapatkan Anak Kembar, Doktor Ini Dedahkan Rahsianya

APA YANG ANDA BOLEH LAKUKAN UNTUK MEMPERBAIKI PELUANG ANDA

Jangan lupa vitamin

Orang yang kekurangan pemakanan adalah kurang cenderung untuk mempunyai bayi kembar.

Semua vitamin yang baik untuk anda, tetapi asid folik khususnya membantu yang paling. Anda boleh mendapatkannya di mana-mana farmasi.
Asid folik adalah disyorkan untuk semua wanita yang hamil, kerana ia dikenali untuk mencegah kecacatan kelahiran. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu mengambil lebih daripada yang optimum 1000mg sehari.

Pastikan anda juga dipelihara, dan makan makanan yang tertentu

Orang yang kurang berat badan atau zat adalah kurang cenderung untuk mempunyai bayi kembar.

Baik yang dipelihara atau berat badan berlebihan boleh meningkatkan peluang anda.
Rujuk doktor anda tentang apa-apa rancangan untuk pertambahan berat badan. Pastikan bahawa anda tidak hanya berlebihan berat badan, tetapi juga sihat bermaya.
Makan banyak susu dan yams

Cara Mendapatkan Anak Kembar, Doktor Ini Dedahkan Rahsianya

Dalam sesetengah budaya, makanan ini akan dikaitkan dengan peluang yang lebih baik daripada bayi kembar.

Satu kajian yang dijalankan oleh pakar kesuburan terkemuka mendapati bahawa wanita yang mengambil produk tenusu ketika cuba untuk hamil, meningkatkan peluang mereka untuk mempunyai Kembar dengan sebanyak 5 kali berbanding wanita yang tidak mengambil makanan tersebut.

Insulin-seperti faktor pertumbuhan (IGF) dihasilkan di alat lembu, dipercayai menjadi pemangkin kimia dalam proses ini.

Menurut beberapa kajian lain, minum susu lembu yang dirawat dengan hormon rBGH boleh mempengaruhi manusia wanita mempunyai Kembar lebih kerap.

Puak Afrika yang mempunyai diet yang kaya dengan yams yang liar. Mereka mempunyai kadar kelahiran bayi kembar 4 kali lebih tinggi berbanding purata global. Nutrien dalam sayur-sayuran adalah dipercayai merangsang ovari dalam menghasilkan lebih daripada satu telur tunggal dalam tempoh ovulasi.

Walaupun ada sesetengah doktor-doktor yang masih ragu-ragu, Terdapat tidak seolah-olah menjadi salahnya di cuba, yams berlaku supaya lazat.
Mengetahui masa yang tepat untuk menghentikan kawalan kelahiran

Anda tidak perlu mengambil pil kawalan kelahiran betul-betul sebelum mencuba untuk hamil. Apabila anda berhenti mengambil pil ini, tubuh berada dalam overdrive. Ia cuba keras semula mengawal hormon. Dikatakan bahawa semasa beberapa bulan pertama, ovari ramped naik, kadang-kadang melepaskan telur 2.

Anda harus berunding OB/GYN sebelum cuba mengubah kekal selamat. Terdapat cara tiruan untuk melakukannya juga. Seperti IVF dan ubat-ubatan lain. semoga berjaya!

Sumber: http://remedyyard.com/get-pregnant-twins-doctors-reveal-tricks/

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih