Cara Memutihkan Gigi Secara Tradisional

loading...
Powered by WP Review

Cara Memutihkan Gigi Secara Tradisional – Mengotorkan gigi merupakan masalah kosmetik mempengaruhi kedua-dua lelaki dan wanita. Ia boleh menjadi hasil daripada sesetengah makanan dan minuman, seperti red wain, gula-gula yang mengandungi kaya dengan pewarna tiruan; tabiat tidak sihat, seperti Rokok, atau genetik semata-mata.

Kini, pasaran menawarkan pelbagai jenis produk-produk pemutihan gigi yang komersial. Tetapi, ini adalah mahal dan memakan masa, dan apa lagi, mereka sering gagal untuk memberikan hasil yang dikehendaki.

Cara Memutihkan Gigi Secara Tradisional

Di sisi lain, anda mempunyai semulajadi alternatif, seperti satu dengan cuka epal, yang menyediakan menakjubkan – pemutihan gigi keputusan.

Cara Memutihkan Gigi Secara Tradisional

Cuka epal cider adalah hasil sampingan penapaian daripada penapaian epal; Ia dimuatkan dengan pectins, sihat enzim dan mineral. Apabila ia datang kepada kesihatan mulut, ia berfungsi pada tahap dua-ia menghapuskan kotoran gigi, whitens gigi anda dan memusnahkan semua bakteria mulut yang menyebabkan bau mulut.

APA MEMBUATKAN CUKA EPAL CIDER BAIK UNTUK PEMUTIH GIGI ALAMI?

Pertama sekali, cuka epal cider adalah antiseptik yang kuat, yang bermakna ia berkesan membunuh semua bakteria dalam rongga mulut. Kedua, ia juga merupakan ejen pembersihan yang kuat, yang menghilangkan kotoran dan whitens gigi pada masa yang sama.

Cara Memutihkan Gigi Secara Tradisional

BAGAIMANA UNTUK MENGGUNAKAN CUKA EPAL CIDER UNTUK PEMUTIH GIGI ALAMI?

Rawatan yang tidak mudah. Hanya Campurkan kira-kira ½ sudu teh cuka Sari epal dengan secawan air dan berkumur pada waktu pagi. Sedar bahawa ACV pekat boleh merosakkan enamel gigi anda jadi pastikan anda sentiasa mencampurkannya dengan air sebelum rawatan. Juga, jangan lupa memberus selepas itu. Melakukan rawatan secara kerap untuk menghapuskan kotoran pada gigi anda dan whiten mereka.

Cara Memutihkan Gigi Secara Tradisional

APA YANG ANDA PERLU TAHU SEBELUM MENGGUNAKAN CUKA EPAL CIDER

Selalu Goncang botol dengan ACV sebelum digunakan kerana nutrien penting yang biasanya jatuh di bahagian bawah.
ACV adalah sangat berasid dalam alam semula jadi yang bermakna ia boleh merosakkan enamel gigi anda jika digunakan pekat.
Jangan gunakan rawatan ACV lebih daripada sekali sehari untuk mengelakkan merosakkan enamel gigi anda.

Sumber: http://www.homehealthysolutions.com/gargle-one-simple-ingredient-see-happens-teeth/

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih