Buah-Buahan Yang Mencegah Tekanan Darah Tinggi, Kolesterol dan Asma

loading...
Powered by WP Review

Buah-Buahan Yang Mencegah Tekanan Darah Tinggi, Kolesterol dan Asma – Kata pepatah Inggeris ‘epal sehari, terus doktor kaki’ adalah ungkapan yang paling dikenal yang mendakwa bahawa pengambilan epal atau buah-buahan secara amnya mempunyai manfaat kesihatan yang sangat baik. Buah-buahan itu hari yang boleh digunakan setiap hari untuk perjuangan menentang bogel tekanan darah tinggi atau tekanan darah tinggi dan banyak lagi Kesihatan masalah orang hadapi dalam zaman moden adalah Atis atau buah Nona.

Buah-Buahan Yang Mencegah Tekanan Darah Tinggi, Kolesterol dan Asma

Buah-Buahan Yang Mencegah Tekanan Darah Tinggi, Kolesterol dan Asma

ATIS atau juga paling dikenali sebagai gula apple, apple kastard dan sweetsop adalah saudara ipar kepada guyabano buah-buahan. Tipikal warna buah-buahan ini sfera adalah hijau pucat. Ia mempunyai daging yang berkrim, lancar dan manis dengan benih yang gelap. Orang suka makan buah-buahan atis sebagai padang pasir kerana ia mempunyai beberapa air dan rasa masam-masam manis yang menjadikannya hidangan ringan yang lazat untuk hari musim panas panas. Walau bagaimanapun, pakej dengan nutrien dan mineral adalah apa yang menjadikannya sangat penting untuk kesihatan tubuh manusia.

Selain menjadi penuh dengan protein terdapat banyak sebab-sebab lain mengapa rakyat perlu mengambil buah-buahan ini setiap hari. Berikut adalah beberapa faedah ini:

1. Atis buah-buahan adalah baik untuk orang yang mempunyai masalah asma

Makan beberapa gula-epal boleh mencegah serangan asma. Dengan memakan buah Nona anda berjaya boleh mengelakkan serangan asma anda dan menghalang mereka daripada berlaku kerana buah ini kaya dengan Vitamin C iaitu jumlah Vitamin C yang mengandungi buah-buahan ini memenuhi lebih daripada 150% dari nilai vitamin harian yang disyorkan. Orang-orang yang menderita daripada asma berjuang dengan keradangan yang berlaku di airways mereka. Oleh itu, dengan memasukkan buah-buahan ini dalam diet hari mereka setiap mereka dapat mengurangkan radang kerana kesan antioksidan kuat iaitu Vitamin C.

2. Buah-buahan Atis adalah baik untuk penghidap hipertensi

Buah-buahan ini mengandungi kalium Galian yang boleh mengawal kesan negatif pengambilan sodium terlalu banyak. Ianya lebih mudah untuk mengawal tahap tekanan darah anda dengan kerap makan buah Nona kerana jumlah kalium yang dalamnya adalah bersamaan dengan 18% pengambilan harian yang disyorkan.

3. Buah-buahan Atis adalah baik untuk orang yang mempunyai kolestrol yang tinggi

Gula-epal adalah sumber besar niacin iaitu B vitamin. Vitamin ini sangat berkesan digunakan untuk mengurangkan tahap tekanan darah tinggi di dalam badan, terutamanya yang paling teruk, LDL. Itulah satu lagi alasan yang baik untuk buah-buahan ini termasuk dalam diet harian anda.

4. Atis buah-buahan adalah baik untuk orang-orang yang memerlukan lebih banyak tenaga

Anda boleh mendapatkan makanan ringan dari gula-epal jika anda merasa kekurangan tenaga, kepenatan, sleepiness sepanjang hari. Buah-buahan ini boleh menukar pengambilan gula anda kepada tenaga kerana ia mengandungi nutrien lain yang dikenali sebagai thiamin.

5. Atis buah-buahan adalah baik untuk orang-orang yang berada pada risiko serangan jantung dan ingin mengekalkan jantung sihat

Tidak hairanlah buah Nona disifatkan sebagai buah-buahan mesra-jantung. Ia mengandungi serat dan vitamin B6 yang menghalang tahap asid amino juga bertambah kerana jika darah anda mempunyai tahap asid yang tinggi, ia akan dapat menghalang saluran kardiovaskular yang sihat yang akhirnya boleh membawa kepada penyakit koronari dan angin ahmar.

6. Atis buah-buahan adalah baik untuk orang yang mempunyai masalah Tiroid

Gula-epal mengandungi elemen yang sangat penting iaitu tembaga. Tembaga adalah mineral yang boleh membantu dalam menghasilkan thyroxin iaitu hormon Tiroid.

Kira semua benda, maka dapatlah disimpulkan bahawa gula-epal adalah sangat berkhasiat. Atas sebab ini mereka sering digunakan sebagai remedi rumah dalam banyak budaya. Jika anda sedang mencari cara semula jadi untuk menikmati faedah-faedah kesihatan dan melawan penyakit seperti tekanan darah tinggi, masalah jantung, otot aches, asma dan sebagainya maka buah Nona adalah pilihan terbaik untuk anda.

Sumber: http://nutrilifetips.com/fruit-fights-hypertension-cholesterol-asthma/

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih