Ada Bahaya Nya dan Ada Juga Manfaat Nya Daun Ini Yang Ramai Tak Tahu !!

loading...

Ada Bahaya Nya dan Ada Juga Manfaat Nya Daun Ini Yang Ramai Tak Tahu !!

Datura-stramonium1

Amethyst ini bukan sahaja berguna sebagai sebuah loji tranquilizer. Satu lagi faedah menjadi telah dari Amethyst ternyata cukup banyak. Sebahagian daripada mereka, iaitu sebagai ubat sakit gigi serta asma.

Amethyst (Datura metel L) sehingga kini dikenali juga sebagai kesan loji yang memberikan secara negatif. Bunga-bunga yang tumbuh-tumbuhan berbentuk trumpet yang sering disalahgunakan untuk neoklasik kesedaran atau tranquilizer bahan inasmuch seperti Amethyst berkhasiat meninggalkan bius. Bahawa jenis perkara yang pertama, kerana tumbuhan ini mengandungi perangkap Kristal yang mempunyai kesan yang menenangkan otot akan striated.

Kerana ia mempunyai bentuk yang seperti trompet plus konotasi negatif, masyarakat Eropah serta Amerika Syarikat dan kemudian memanggilnya juga syaitan sangkakala. Penderaan tersebut sebenarnya datang daripada tabiat sekumpulan masyarakat di India yang menggunakan Amethyst untuk persembahan korban dewa yang anesthetized.

Menenangkan berbentuk sehingga baru-baru, Amethyst juga masih dianggap negatif satu. Andaian itu tidak terlalu tepat kerana tumbuhan ini boleh mempunyai nilai-nilai positif. Terdiri daripada orang Cina purba, memakai amethyst untuk serta ubat yang sejuk. Hanya mungkin, kesan pedas, pahit dan memanaskan Amethyst ini digunakan untuk membuat flu remedy.

Di India, benih metel datura di lecek dan digabungkan luar dadah jadi lemak untuk pesakit mati pucuk. Beyond, dadah telah diiktiraf boleh meningkatkan daya tahan seksual. Avail amethyst, kecuali untuk menangani selesema serta mati pucuk, yang juga baik untuk melegakan asma dan sakit gigi.

Dalam ilmu dan pengetahuan teknologi tapak menjelaskan bahawa Amethyst yang mempunyai a alkaloid kimia sebatian. Alkaloid yang dibahagikan kepada Kata majmuk atropine, hiosiamin dan antikholinergik berbentuk skopolamin. Amethyst dan kemudahan tetamu, anda juga akan mempunyai mendapan bahan-bahan berlemak, hiosin, oxalate kalsium, meteloidina, norhiosiamina, norskopolamina, kuskohigrina, dan Nikotin.

Seseorang pakar tumbuhan perubatan, Dr. Dalimartha Setiawan, berkata bahawa bahan-bahan yang berguna juga sebagai yang mengungguli asma yang hipociamin begitu juga skopolamin yang besifat antikholinergik. Kesan bahan ini memang sangat memudahkan pesakit asma.

Mengandungi boleh meluaskan airway mengecil semula akibat serangan asma. Oleh itu, skopolamin yang turut daripada depressant Pusat saraf untuk memerintahkan sering digunakan juga sebagai antimabuk dadah.

Mesti berhati-hati bahawa ia mengambil Nota, memakai amethyst yang boleh mempengaruhi memberikan diketepikan. Keracunan boleh berlaku. Menurut Endah Lasmadiwati, seorang pakar tumbuhan perubatan dari Sringanis Bogor Taman, memakai daun Amethyst yang hanya dihimpit dan dilekatkan pada dahi boleh membuat orang mabuk.

Ia menyebabkan, kita harus sangat berhati-hati dalam memakai Amethyst untuk. Sekurang-kurangnya, berunding dengan pakar herba atau doktor sebelum memakai ramuan Amethyst.

Tanda-tanda keracunan yang biasanya muncul, terutamanya disebabkan oleh bahan-bahan atropine serta juga skolopamin, iaitu, mulut Kering, sembelit, ditala jika didapati sinar dan sakit mata. Pemberian antasida biasanya digunakan untuk menangani masalah-masalah itu.

Amethyst didapati di kawasan-kawasan dengan banyak cool. Dalam pelbagai bidang, Amethyst dinamakan (kucubung) dan kacubung (Madura). Amethyst termasuk tumbuhan jenis renek. Bunga Crown akan purplish sangkakala putih yang sama.

Amethyst-berbunga putih dianggap sebagai paling beracun berbanding jenis lain yang juga mengandungi bahan-bahan alkaloid. Oleh itu, penggunaannya harus sangat berhati-hati dan hanya terhad kepada ubat-ubatan serta di luar.

Alkaloid ini Kata majmuk wujud di sebelah loji datura metel sepenuhnya, bermula dari akar, batang, daun, bunga, buah-buahan, sehingga benih. Walau bagaimanapun, kebanyakan kandungan tidak dihidupkan dalam akar dan biji benih. Apabila ramuan Amethyst keracunan, berusaha tidak punya waktu untuk tidur. Minum kopi yang sukar dan jangan lupa untuk bernafas segar malam sebanyak mungkin.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih