15 MAKANAN BERALKALI YANG MENCEGAH OBESITI, KANSER, PENYAKIT JANTUNG

loading...
Powered by WP Review

15 MAKANAN BERALKALI YANG MENCEGAH OBESITI, KANSER, PENYAKIT JANTUNG – Seperti yang anda mungkin sudah tahu, makanan diproses adalah tidak baik untuk kesihatan kita. Walau bagaimanapun, Adakah anda tahu Kenapa? Ia adalah kerana mereka melakukan terlalu berasid pH tubuh dan meningkatkan risiko obesiti, penyakit jantung dan juga kanser. Oleh itu, makanan diproses hendaklah dikecualikan dari menu diet anda dan anda perlu mengekalkan pH badan beralkali dengan bantuan makanan beralkali dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit-penyakit serius.15 MAKANAN BERALKALI YANG MENCEGAH OBESITI, KANSER, PENYAKIT JANTUNG

15 MAKANAN BERALKALI YANG MENCEGAH OBESITI, KANSER, PENYAKIT JANTUNG

Tembikai

Ia boleh menggalakkan penyingkiran toksin dan mengekalkan badan yang terhidrat. Ia mempunyai nilai pH 8.5.

Minyak zaitun

Ia telah dikenali untuk mengawal tahap gula dalam darah dan mengurangkan risiko penyakit jantung. Ia mempunyai banyak antioksidan, vitamin E dan asid lemak monounsaturated.

Pisang

Mereka boleh mengimbangkan tahap gula dalam darah dan melindungi hati. Mereka juga boleh meningkatkan penghadaman itu. Mereka sudah kaya dengan magnesium, mangan, kalium, dan vitamin B.

Flaxseed

Ia boleh mengurangkan radang, melindungi hati dan menghalang berkelip panas semasa menopaus. Flaxseed adalah kaya dengan antioksidan, vitamin E dan serat.

Avocados

Mereka mengawal paras kolesterol dan lebih serapan bahan nutrien daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia mengandungi asid lemak monounsaturated dan serat.

Anggur

Buah-buahan ini dapat mengurangkan kebimbangan dan tekanan darah tinggi, serta risiko prostat, paru-paru, endometrial, mulut, usus besar dan kanser esofagus.

15 MAKANAN BERALKALI YANG MENCEGAH OBESITI, KANSER, PENYAKIT JANTUNG

Bayam
Veggie ini boleh melawan radikal bebas, meningkatkan memori dan menjadikan jantung lebih kuat. Ia mempunyai jumlah kolesterol dan lemak yang rendah, tetapi ianya kaya dengan vitamin A, C, J, B6, magnesium, kalium, besi, zink, niacin, dan serta kalsium.

Quinoa

Ia kaya dengan protein dan mempunyai dua kali ganda serat berbanding bijiran lain. Ia mempunyai kuasa untuk mengurangkan tahap gula dalam darah tinggi dan paras kolesterol yang tidak baik. Ianya kaya dengan mangan, magnesium, lysine, besi, dan riboflavin.

Lemons

Lemons boleh merawat batu buah pinggang dan mereka boleh mengurangkan peluang untuk angin ahmar. Ia boleh mencegah kanser, tekanan darah tinggi dan sembelit. Lemons mempunyai vitamin E, A, C, B6 dan mineral seperti zink, kalsium, kalium, riboflavin, dan kuprum.

Kuda

Ia boleh meningkatkan kesihatan kardiovaskular, menjadikan anda lebih bertenaga dan mencegah kencing manis. Ia mempunyai banyak protein, vitamin dan besi. Ia menjadikan makanan hebat musim sejuk kerana ia memanaskan sehingga seluruh badan.

Swiss chard

Ini veggie berdaun hijau boleh mengurangkan tahap gula darah yang tinggi dan meningkatkan kesihatan jantung. Ia melawan daripada radikal bebas, bakteria dan virus.

Cauliflower

Ia mempunyai kalium, magnesium, thiamin, mangan dan vitamin K. Ia membuatkan jantung lebih kuat dan mempunyai ciri-ciri anti-radang.

15 MAKANAN BERALKALI YANG MENCEGAH OBESITI, KANSER, PENYAKIT JANTUNG

Lobak merah

Lobak merah adalah kaya dengan Beta-karotena yang menghalang kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia juga meningkatkan fungsi otak dan penglihatan. Lain-lain nutrien dalam lobak merah adalah serat, kalium, besi, dan vitamin K, A, C, dan B8.

Beri

Mereka boleh melambatkan proses penuaan, mengekalkan memori yang tajam dan meningkatkan kesihatan kulit.

Brokoli

Veggie ini boleh memperbaiki edaran dan Kesihatan tulang. Ia juga boleh mengurangkan tahap kolesterol dan mengekalkan kesihatan kardiovaskular. Ianya kaya dengan serat, tembaga, vitamin K, B6, C, dan E, dan kalium.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih